Projektový den s ilustrátorkou

Zábavně vzdělávací projektový den určený pro děti z mateřských školek.
Průvodci dne jsou místní ilustrátorka Klára Víšková a její asistentka Michala Forrová Týřová.

více v letácích PD_Den_s_ilustratorkou_MS, PD_Den_s_ilustratorkou_Obce, PD_Den_s_ilustratorkou_ZS

Cena projektového dne (včetně všech materiálů) ….. 4.500,- Kč

Dětem se představíme a já je seznámím s mou prací grafičky a ilustrátorky. Mojí inspirací bylo vždy naše krásné dvojměstí, kde jsem vyrůstala. Proto si budeme povídat o historii, pámátkách, osobnostech a dalších zajímavostech Brandýsa, Staré Boleslavi a okolí.
Každé dítě dostane obálku s tvořením Palladia. Vysvětlíme si jeho původ, historii, objevení a duchovní význam. Děti si ozdobí Palladium kamínky a obálku opravdovou pečetí. Probereme osud knížete Václava a povíme si o jeho mučednické smrti. Vše interaktivní formou, která děti zaujme a vtáhne do děje. Pomocníkem nám bude ilustrovaná mapa města. Po návratu do školy dostane každé dítě výtisk Ilustrovaného průvodce Brandýsem-Starou Boleslaví, který jsem napsala a vytvořila. Najdou v něm plno zajímavých šifer, úkolů a tipů na výlet. S touto knížkou pak mohou pracovat ve škole, nebo si ji odnést domů. Děti si ze dne odnesou nejen knížku a obálku s pečetí a Palladiem, ale hlavně mnoho zážitků a znalostí. Každá třída jako bonus dostane 5ks pexes a 5ks ilustrovaných map (rozměr A3).

Mým cílem je motivovat děti k poznávání a vnímání prostředí kolem sebe. Chci je nadchnout pro historii, památky a přiblížit jim zajímavé osudy, legendy a pověsti. To vše za přispění původních materiálů, které jsem to tento účel sepsala a ilustrovala.
Podle časových možností a počasí vyrazíme s dětmi do terénu. Naším cílem bude některá z blízkých památek, o které si budeme povídat po cestě a na místě. V Brandýse se můžeme vydat na zámek a do jeho zahrad, kde bude pro děti připraven výklad a soutěže. Ve Staré Boleslavi se vydáme podívat na kostely nebo do Houštky či Hluchova. Podle aktuální situace můžeme navštívit dětskou herničku Sklepík, která se nachází v objektu bývalé Jezuitské rezidence. Zde se budou moci děti vyřádit, paní učitelky si dají výbornou kávu a pobyt zde naplníme soutěží a vyprávěním o tajemné historii této budovy.

PROGRAM A NÁPLŇ PROJEKTOVÉHO DNE
CÍL PROJEKTOVÉHO DNE
1. – 2. HODINA – ÚVOD, PREDNÁŠKA A TVORENÍ
3. – 4. HODINA – VÝPRAVA ZA PAMÁTKAMI
Projektový den můžete objednat zde:
Klára Víšková
tel.: 606 536 157
e-mail: KViskova@seznam.cz