Lukáš v parku – Denisa Šimeková, 4. třída

Žil byl jednou jeden kluk. Jmenoval se Lukáš. Měl strašně rád parky, tak skoro každý den šli s maminkou a tatínkem do parku. Byli v parcích už po celé České republice, ale na jeden zapomněli. Jmenoval se Gál. To jméno toho parku je divné. On sám ten park je divný, protože je kouzelný. Stromy tam chodily, keře si povídaly, kytky zpívaly, ptáci dělali na obloze obrázky, a tak dále.

Ale Lukáše to tak zaujalo, že si řekl: Ale vždyť to takhle neudělali lidi, to musely udělat nějaké čarodějnice. Takže Lukáš, když přišli domů, tak si vzal knížku o tomhle parku a začal číst. Po chvilce čtení se dozvěděl, že to stvořily dvě čarodějnice. První se jmenovala Glazura a ta druhá se jmenovala Violka. Čarodějnice Glazura byla zlá, takže třeba udělala ty stromy, co chodily, většina lidí se toho bála. Violka je naopak hodná, ta třeba udělala ty kytky, jak zpívaly.

Lukáš se rozhodl, i když není žádný čaroděj, že půjde v noci do parku, protože chce pomoct Violce Glazuru zničit a také protože se dozvěděl, že čarodějnice tam každou noc jsou. Tak byl v parku a čekal, čekal, až se dočkal. Viděl tam přistávat dvě čarodějnice na koštěti.

A jak to bylo dál, se dozvíte v dalším dílu Lukáše v parku.