Super Kuře – Nick Tesárek, Filip Svoboda, 7. třída

Bylo jednou jedno kuře, které nemělo rodiče a jmenovalo se prostě Kuře. Z jeho rodiny ho vyhodili, když bylo ještě vajíčko. Jeho rodiče byli totiž zlí Kohout a Slepice. 

Kuře žije pod mostem se svým kamarádem. Jeho kamarád byl taky vyhozen z rodiny, takže se taky jmenuje prostě Šnek. Potkali se jednou na chodníku, když o něj Kuře omylem zakoplo. A tak se skamarádili, když byli ještě hodně malí.  

Kuře se takhle jednou probudilo. Byla noc, ale Šnek nikde, a tak se ho vydalo hledat.

Šlo se podívat na nedaleké šrotiště, kde se drtily automobily. Ale tam Šneka nenašlo, tak se vydalo do už trochu vzdálenější pizzerie, kam Šnek rád chodíval, protože každou neděli v noci vyhazovali zbytky pizz. Ale tam ho taky nenašlo, a tak se beznadějné a smutné bez svého jediného, ale nejlepšího kamaráda Šneka vydalo domů.  

Když už ale bylo téměř zpátky, tak uslyšelo nějaké volání o pomoc. Vydalo se za voláním, které vycházelo z „Temné uličky zajíců“. Těch se Kuře vždycky bálo. Bylo tam plno pavouků, a tak se muselo odhodlat a najít odvahu tudy jít.  

Už bylo skoro na konci uličky, když tu náhle uvidělo Šneka, ale taky dva Zajíce, kteří Šneka mlátili.  Kuře, když to uvidělo, tak se TAK NAŠTVALO, až mu oči úplně ZČERVENALY a už uhánělo Šnekovi na pomoc. Zajíci vypadali sice drsně, ale Kuře plné odhodlání zachránit svého kamaráda Šneka se ani trochu nebálo. Když Zajíci uviděli Kuře, nejprve se mu vysmáli, ale když k nim Kuře přiběhlo a jednomu z nich napálilo takovou ránu do břicha, až odletěl, oba se hned rozbrečeli a utíkali pryč, co jim nohy stačily. Kuře mělo totiž Supersílu. 

Když bylo po všem, Kuře popadlo Šneka za ulitu a pelášilo domů. Oba byli velice unavení, a tak šli spát. Když se ráno probudili, tak se šli jako každé ráno projít kolem řeky. Když v tu ránu Šnek zahlédl své rodiče plazící se po zelí. Běželi k nim a Šnek se rozloučil se svým kamarádem. A tak šlo Kuře zpět domů pod most. Samo. Pak ale uvidělo své rodiče, jak jdou z nákupu. Utíkalo za nimi a zeptalo se, jestli s nimi může zůstat. Oni ho opět přijmuli do rodiny. A tak si Šnek i jeho kamarád Kuře oba našli zase svou rodinu a žijí spolu šťastně možná až doteď.