O dráčkovi a Agátě – Adéla Herník (8 let)

Byla jedna holčička jménem Agáta a ta chtěla žít na moři. Jednoho dne, když byly letní prázdniny si Agáta zabalila baťůžek. Do něj si  dala plyšáka, vodu k pití,  3 tousty, baterku a deku. Půjčila si malou loďku a vyplula na moře.

 Za chvilku začala velikánská bouřka. Byly blesky, pršelo, velké vlny a nebe bylo tmavé jako černá kočka. Vtom jeji loďku setřásla vlna. Další den, když se probudila zjistila, že je na pustém ostrově. Šla mezi velikánské palmy, kde uviděla dráčka. Byl bílý, malý a hodný.

 Dráček se lekl a Agátka se taky polekala. Holčička pak zjistila, že dráček má zraněná křídla. Hned vzala svou deku, roztrhla ji a ošetřila mu křídla. Dráček se na Agátu usmál a ona mu ulovila rybu.

 O pár dní později, co se Agáta starala o dráčka, se drak uzdravil. A pak si naše malá hrdinka zabalila svoje věci a poprosila dráčka, jestli by ji neodvezl domů. Ten hned zakýval hlavou a pak letěli nad mořem zpátky domů.

Dráčkovi se u Agi moc líbilo, bydlela totiž poblíž majáku na veliké skále. Navíc, kdyby ji teď měl opustit, moc by se jim oběma stýskalo. Oba se tedy rozhodli, že zůstanou spolu.

Na počest jejich kamarádství dala Agátka dráčkovi jméno Bílý Dráp. A tak se stal dráček jejím nejlepším přítelem.