Červená Karkulka naruby – Veronika Šumná, 6. třída

Byla jednou jedna chaloupka a v té chaloupce žila holčička.  Protože si velmi ráda oblékala červené oblečení, říkali jí Červená Karkulka. Karkulka žila v chaloupce v Odolené Vodě. U chaloupky měli spoustu zvířat, včetně šedého vlkodava.

Jednoho dne, řekla Maminka Karkulce – „Karkulko, budu od Tebe potřebovat, abys zašla za babičkou na Dolní náměstí, kam jí doneseš něco dobrého k snědku. Karkulka si vzala věci a zeptala se Maminky: „Už se začíná stmívat, trochu se bojím.“ Maminka jí řekla, aby si vzala vlka s sebou, aby ji ochránil.

Karulka si tedy vzala vlka, košík s věcmi a vydala se „přes les“ k babičce.  Jak tak šli, potkali v lese mládě, které spadlo ze stromu. Vlk vzal mládě do zubů, vyšplhal po stromě a vrátil ho zpět do hnízda.

Když došli k babičce, zaklepali na dveře a otevřeli je. Babička ležela v posteli, popíjela čaj a řekla Karkulce: “Pojď, dveře jsou otevřené.” Karkulka otevřela dveře, skočila na babičku a objala ji. Náhle si všimla, že babičce není dobře. Nevěděla, co má dělat, a proto vyzvala vlka: „Vlčku, utíkej pro maminku, potřebujeme pomoc.“ Vlk neváhal a utíkal zpět domů, začal výt přede dveřmi. Maminka pochopila, že se něco děje a utíkala za vlkem, který je dovedl až za Karkulkou k babičce. Zavolali společně pomoc. Lékaři babičce pomohli a uznali, že měla veliké štěstí. Nebýt vlka, nepřijeli by včas a pohádka by nemusela mít šťastný konec.

Když se babička uzdravila, koupila vlkovi jeho oblíbenou dobrotu a pak všichni jedli, pili, hodovali, co jim síly stačily.