Beseda s knihou

Chtěli byste ve vaší škole zažít některou z originálních besed? 

  1. Čert nebo andílek (pro děti 1.-3. tříd)

Povídání o tom, jak důležité je mít kamarády, jak poznat pravé přátelství a na co si dát v dětském kolektivu pozor. Dozvíte se, jak se píše knížka, jak vznikají ilustrace a jaká složitá cesta knížku čeká, než se dostane do knihkupectví. A co takhle si na konci besedy také zahrát na ilustrátory? Schválně, komu se dílo podaří.

Pavlína Jurková: jurkova.pavlina@seznam.cz, tel.: 732 439 850

2. Nakresli si svého starouška (pro děti 2. – 4.tříd)

Povídání o silném přátelství malého kluka Viktora a staroušků z Domova pokojného stáří. Máte i vy ve svém okolí starého člověka, kterého máte rádi a je pro vás důležitý? A co o něm vlastně víte? Vydejte se společně s námi na detektivní pátrání. Velký úspěch u dětí mají i pracovní listy, které jsou součástí besedy. Zároveň se dozvíte, jak se píše knížka, jak vznikají ilustrace a jaká složitá cesta knížku čeká, než se dostane do knihkupectví.
Jarmila Vlčková: info@divadlolaryfary.cz, 608 823 463

3. Jdi za svým snem (pro žáky 5. – 9. tříd)

Beseda o tom, jak vzniká kniha, jak vystavět napínavý příběh, o tom, jak důležité je čtení pro každého z nás. Dozvíte se, že ne vše, co čtete a vidíte v médiích, na internetu a sociálních sítí je pravda. Ale jak to poznat? Jak se v tak velkém množství informací neztratit?
A mimochodem, víte, že každý z nás má na něco talent? Pojďme ho společně objevit… Také zjistíte, jak se píše knížka, jak vznikají ilustrace a jaká složitá cesta knížku čeká, než se dostane do knihkupectví.
Jarmila Vlčková: info@divadlolaryfary.cz, 608 823 463

.

4. Každá rodina má své tajemství (pro děti 4. – 5. třídy)

Povídání o tom, jak důležitá je pro každého z nás rodina a jakou roli v té vaší hrajete vy. Poradíme vám, jak si v knihkupectví vybrat tu správnou knížku. Budeme si vyprávět o tom, jak vznikají ilustrace, kdo je nakladatel, redaktor a kdo korektor, jak se kniha tiskne a proč je třeba knihu propagovat. Dozvíte se, jaká složitá cesta každou knížku čeká, než se dostane k vám-čtenářům. Během besedy si zahrajeme na spisovatele, ilustrátory i redaktory. A kdo ví? Možná v sobě objevíte spisovatelský nebo ilustrátorský talent právě vy.
Pavlína Jurková: jurkova.pavlina@seznam.cz, tel.: 732 439 850

Na naše besedy je možné financovat z těchto dotací:
3.I/9 Projektový den ve výuce, 3.II/12 Projektový den ve výuce, Inovativní vzdělávání žáků v MŠ či v ZŠ

www.knihaprodeti.cz