Park Mirákulum

Park Mirakulum je jedinečným areálem nabízejícím herní i naučné prvky vyrobené převážně z přírodních materiálů. Děti u nás zapojují vlastní pohyb, sílu a v neposlední řadě i fantazii. Mirakulum je koncipováno tak, aby mimo svou bohatou zábavní část učil děti vnímat les a okolní přírodu jako součást každodenního života. Veškeré naučné prvky jsou interaktivní a napomáhají tak dětem propojit teoretické vědomosti ze školy s praxí. Mnoho naučných cedulí je hned v několika jazykových variacích.

V letošní sezóně nabízíme mateřským i základním školám, které čerpají finance z druhé výzvy Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání (Šablony II), realizovat v Mirakulu Projektový den mimo školu . Připravili jsme pro Vás program vedený odborným lektorem v naučné části parku. Vybírat můžete z témat:  Lesní zvěřLesní ekosystém a Zemědělské plodiny.

V našich naučných zahradách se děti seznámí, mimo jiné s 12 druhy základních zemědělských plodin, jako je ječmen, pšenice nebo len. Přivoní si zde k levanduli, bylinkám nebo k různým druhům koření. Děti u nás získají informace o ochraně přírody, správném třídění odpadu, jeho následné recyklaci a rozšíří si znalosti z enviromentální výchovy.