Kofola – Radek Řeřicha (15 let)

   Jednou jsem potkal mladou dámu. A nebyla ledajaká! Věřte tomu nebo ne, byla kouzelná. Nikdo nemohl říct, co je na ní tak kouzelného. Ale každému stačilo se na ní jenom podívat a hned věděl, že je tam nějaké to kouzlo až tajemno.

   Tato slečna se jmenovala Kofola Točená. Docela neobyčejné jméno, pro tak mladou dámu, dalo by se říct. Jednoho dne, se jedna slavná kouzelnice rozhodla, že zjistí, co je na ní tak kouzelně tajemného a začala zkoumat její rodokmen. Pátrala kde se dalo, zjišťovala informace až se jí podařilo zjistit jedno neuvěřitelné tajemství. Její pra pra prababičkou byla neuvěřitelná paní Lékořice! A lékořice, jak všichni víme má léčivé až kouzelné účinky a tyto léčivé účinky zdědila i naše slečna Kofola Točená.

   Ne jenom, že v její přítomnosti se každý cítil úžasně, když promluvila nebo někomu uvařila něco dobrého hned se člověku ulevilo. A když se na někoho usmála její úsměv, byl tak kouzelný, že každý zapomněl na to, co ho trápí a aspoň na chvilku se cítil jako v sedmém nebi.

   Jak ale všichni víme, na světe je hodně i těch zlých. Jednou z těchto zlých a závistivých lidiček byla velice nafoukaná šlechtična Coca-Cola Zero. A ta, když se dozvěděla, že má Kofola Točená mezi svými předky Lékořici, tak málem praskla vztekem. Bublalo to v ní ještě víc než kdy jindy, a protože byla neobvykle vytočená, začal se jí zvedat cukr. Jediný, kdo jí dokázal, alespoň trochu zklidnit bylo její schizofrenní dvojče, paní Lightová – ta se tak bála zvednutí hladiny cukru, takže už věděla jak na něj a jak ho mít pod kontrolou. „Pojď sestřičko, dáme si něco na uklidnění.“ Obě si sedly v zahradě na lavičku a dali si skleničku rumíčku. Jenomže to přehnaly a musely si zavolat záchranku – udělalo se jim zle – vypěnily.

   K jejich nemilému překvapení, když je přivezly do nemocnice, byla tam i naše známá Kofola Točená, byla to totiž výborná lékařka. Obě dvě zakřičely – „Ty nás léčit nebudeš!“ A protože byla Kofola chytrá a věděla, že jim nic nehrozí nechala je trpět a ty dvě pochopily, protože jim bylo opravdu moc moc špatně, že bez pomoci to nezvládnou. A tak obě společně poprosily Kofolku o pomoc. „Kofolko, Kofolka omlouváme se a prosíme udělej něco, ať nám je lépe.“

   Kofola se na ně usmála, dala jim výtažek z lékořice – tajemný recept po své pra pra prababičce a oběma se udělalo mnohem lépe.

   Od té doby už nikdy nikdo nezpochybňoval její kouzelnou moc.