Nejste v tom sami

Ve spolupráci s poradnou Pohodová rodina, za kterou stojí Mgr. Marina Šimanová a Bc. Dita Šimáčková, přinášíme letáky, které můžete vyvěsit v šatnách pro informaci rodičům. 

Leták předškolák – letak_predskolak_bz letak_predskolak_vnitrek_bz

VŠÍMÁTE SI, ŽE VAŠE DÍTĚ… Neleze, pozdě chodí nebo málo komunikuje. Neudržuje s vámi delší oční kontakt. Nemluví, dorozumívá se jen posunky. Nepamatuje si básničky ani říkanky. Všeho se bojí a nechce zkoušet nové věci. Je motoricky nešikovné oproti ostatním. Bojí se na prolézačkách, na kole, zakopává. Drobné činnosti ho nebaví a kreslení nesnáší. U ničeho nevydrží, vlastně si ani nehraje. Nic na něj neplatí, raději vše vzdá. Ať se snažíte sebevíc, pořád se vzteká. Nic nechce dělat samo, stále vyžaduje vaši pomoc. Ve školce se nezapojuje jako ostatní děti. Je to rozený “šéf”, který nerespektuje ostatní.

Leták školák – letak_skolak_bz letak_skolak_vnitrek_bz

VŠÍMÁTE SI, ŽE VÁŠ ŠKOLÁK… Nerad se učí a nemá rád školu, protože mu to nejde. Vyžaduje stálý dohled dospělého doma i ve
škole. Dokáže se soustředit jen chvilku. Úkoly si nedělá nikdy sám, čeká na vás. Ve škole nestíhá, dopisuje vše doma. Učíte se spolu hodiny a výsledek neodpovídá úsilí. Jednou se mu daří, podruhé má to samé
špatně. Má problémy se čtením a neví, o čem četl. Pořád nedokáže vyhláskovat delší slovo. Písmena si při psaní obtížně vybavuje. Vypadávají mu písmenka i čárky. Píše tak, že to po sobě nepřečte. Při počítání stále využívá pomůcky. Připočítává čísla po jednom a násobilka je snad začarovaná. Pořád křičí a oznamuje: NECHCI, NEMŮŽU, NEBUDU, PROSTĚ NE!