Muzikoterapie

Muzikoterapeutické programy Štěpánky Vašíčkové 

  1. Muzikoterapeutická pohádka – program pro MŠ

Vyprávění o malé dívce Akše a jejím koníkovi  Altanovi , které je doprovázeno zpěvem a hrou na přírodní muzikoterapeutické nástroje. Prožitkový program se skládá z aktivní i pasivní části.

Děti se seznámí s etnickými nástroji jako je didgeridoo, djembé, rámový buben, brumle, zvonkohra koshi, hromozvuk, kalimba, salašnická fujarka, flétna, frčák, tibetské mísy…

Muzikoterapeutická pohádka podněcuje k fantazii, zklidnění, navození relaxace, poznávání, prožití, spolupráci.

Doba trvání programu je 45 minut.

Leták ke stažení  – Muzikoterapeutická pohádka letáček

2. Bubnovací kruh – pro MŠ a 1. stupeň ZŠ

Prožitkový bubnovací seminář, při kterém se seznámíme s bubny djembé, rámovými bubny, perkusivními nástroji a jinými etnickými nástroji. Bubnování v kruhu podporuje spolupráci a sounáležitost v kolektivu, rozvíjí rytmické cítění, koordinaci levé a pravé hemisféry, kreativitu. Budeme společně hrát, zpívat, tančit, tvořit. Muzikoterapeutické techniky  a hra na nástroje v přirozeném ladění nás provedou k relaxaci, sdílené radosti ze hry, vnímání vibrací.

Leták ke stažení – Bubnovací kruh letáček

3. Muzikoterapeutická relaxace – pro 1. a 2. stupeň ZŠ 

Prostřednictvím hry na  etnické nástroje vyrobených z přírodních materiálů a znějících v přirozeném ladění, se ponoříme do světa  vibrací, uvolnění mysli i těla, harmonizace.  Zazní didgeridoo, djembé, rámový buben, salašnická fujarka, brumle, gong, ústní harfa, kalimba, perkuse, tibetské mísy, zvonkohra a jiné nástroje. Po skončení relaxace se seznámíme s jednotlivými nástroji. Doba trvání programu je minimálně 90 minut. S sebou je vhodná podložka a přikrývka.

Leták ke stažení – Muzikoterapeutická relaxace letáček

Kontakty: stepankavasickova@seznam.cz